[...] zioła - to źródła antyutleniaczy i substancji regulujących gospodarkę cukrami i tłuszczami. Kiedy jest ich niedobór, układ nerwowy człowieka może być atakowany przez wolne rodniki, co na pewno przekłada się jakoś na samopoczucie. Dostatek antyutleniaczy to ochrona układu nerwowego i jego "dobrobyt". Również nadmierne wahania cukru we [...]
zamknij buzie to sobie mozesz mowic do swoich kolegow, a nie do mnie. bardziej bys pomogl tej osobie otylej milczac. a kolego wolne rodniki, stres oksydacyjny i stany zapalne nie sa wywolywane tylko przez cardio, ale jak widac wiedzy Ci brakuje. koncze z Toba dyskusje, po raz kolejny juz.
[...] w zgodzie z prawem sportowym, nie niesie zagrożenia, ale daje wymierny pożytek dla zdrowia. Nie tylko rozwija muskulaturę, również wzmacnia odporność na choroby, eliminuje wolne rodniki i wydłuża czas życia (u zwierząt laboratoryjnych aż o 60%). BV 159 frakcji WPI daje też wymierną oszczędność w konsumpcji białek. Jeżeli by WPI potraktować, [...]
[...] hormonu tarczycy zwiększa zawarta w składzie jodyna. Zielona herbata (dzięki wyoskiej jakości kofeinie) pomaga nam zwiększyć termogenezę organizmu oraz (zabijając wolne rodniki w organiźmie) chroni nasze ciało przed chorobami. Formuła EnergX zawiera 180mg czystej kofeiny! Guarana podtrzymuje działanie termogeniczne a Theobromina [...]
[...] działają jako antyoksytdanty, mogą działać anty "niszcząco" na włókna co przyczynia się do mniejszych przyrostów, niestety jeszcze nie wiadomo jaki mają wpływ wolne rodniki na to, była dyskusja o tym lecz nie mam linku :S j/w i również oliwa Kolacja - Przed snem 22.00 - 23.00 150 - 200 gram twarogu pół tłustego //B = 30 W = 7 T = 8 [...]
[...] środków „leczenia starzenia się“. Badania dowodzą, że karnozyna rozszerza maksymalny zasób komórek do podziału, chroni przed utlenianiem DNA, wiąże wolne rodniki oraz stabilizuje błony komórkowe i tłumi oddziaływania międzykomórkowe. W przeszłości karnozyna była stosowana w leczeniu artretyzmu, wrzodów żołądka, miopatii, [...]
Leksykon, ostatnio jest nagonka na witaminy antyoksydacyjne, szczególnie na witaminę C. Jak się bowiem okazało - wolne rodniki wydłużają czas życia robaków.
[...] węglowodanami wyciąga z białka którego mamy dużo w diecie glukozę,czyli energię. Bardzo wysokie dawki białka w diecie przyczynia się też do szybszego starzenia się organizmu-wolne rodniki. Nikt nie pisze jakie zabiegi trzeba stosować, żeby te ryzyko powikłań zminimalizować, a o tym ryzyku wie kto ma minimalne pojęcie o odżywianiu w sporcie.
[...] ma ze sobą dużo tłuszczu i tony minerałów, czytaj ryby, wołowina, dziczyzna, jajka. SKoro tłuszcz bez zmian, to białko lipnej jakości. Dwa sprostowania. Największy wpływ na wolne rodniki ma glukoza, nie białko Największy wpływ na IGF-1 ma insulina i estrogen, nie białko. Ucięcie węgli kosztem zwiększenia białka zawsze daje efekt zmniejszenie [...]
[...] węglowodanami wyciąga z białka którego mamy dużo w diecie glukozę,czyli energię. Bardzo wysokie dawki białka w diecie przyczynia się też do szybszego starzenia się organizmu-wolne rodniki. Nikt nie pisze jakie zabiegi trzeba stosować, żeby te ryzyko powikłań zminimalizować, a o tym ryzyku wie kto ma minimalne pojęcie o odżywianiu w sporcie. [...]
3: czy sprawdza się reguła im ciemniejszy miód tym lepszy ? 4: miód gryczany niszczy wolne rodniki 8x mocniej niż zwykły miód, czy isnieje miód lepszy od gryczanego ? Temat stary ale chyba nikt na to nie odpowiedział. Im ciemniejszy miód, tym więcej przeciwutleniaczy wiec pod tym kątem tak - im ciemniejszy miód tym lepszy. Przed wojną [...]
[...] mięśni oraz przyspiesza ich regenerację. Dodaje niesamowitej energii podczas treningu, tym samym zawierając najsilniejsze antyoksydanty, które trzymają w „ryzach" wolne rodniki. Już po jednej porcji odczuwasz niesamowitą pompę mięśniową, zwiększenie waskulyryzacji, wzrost poziomu siły i chęci treningowych. Shock Therapy usprawnia [...]
[...] zaleta jedzenia miodu... ? 2: czym się różni miód gryczany od spadziowego... ? 3: czy sprawdza się reguła im ciemniejszy miód tym lepszy ? 4: miód gryczany niszczy wolne rodniki 8x mocniej niż zwykły miód, czy isnieje miód lepszy od gryczanego ? 5: jakie dawki miodu są optymalne?, czy 2-4 łyzki miodu dziennie to dużo, czy mało ? 6: miód [...]
[...] podnosi koncentrację umysłową i wytrzymałość fizyczną przy silnych obciążeniach i sytuacjach stresowych, oczyszcza jelita, wątrobę i układ moczowo- płciowy. Wiąże i usuwa wolne rodniki, które są niszczycielami zdrowia. Stymuluje system odpornościowy, wzmacnia funkcje komórek, normalizuje cisnienie, wydala toksyny, szlamy i tluszcze z [...]
[...] w diecie jak najmniej powodują m.in. wzrost „złego" cholestesrolu co zwłaszcza się tyczy osób starszych lub w sile wieku, powoduję również zmiany miażdżycowe oraz powstają wolne rodniki w procesie ich spalania(nasyconych tłuszczy kwasowych), - jednonienasycone kwasy tłuszczowe głównym jej przedstawicielem jednonienasyconych kwasów tłuszczowych [...]
[...] oliwek zawartych w zawiesinie i osadzie znajdują się skoncentrowane ( do 30% więcej niż w oliwie filtrowanej ) cenne naturalne przeciwutleniacze jak polifenole , zwalczające wolne rodniki i zmniejszające ryzyko chorób serca , a także opóźniające procesy starzenia komórek. I na koniec jako ciekawostkę.. OLIWKI ZIELONE BEZ PESTEK (mój przysmak) [...]
[...] zniszczonej tkanki żołądka i jelit * lekkie działanie uspokajające likwidujące stres i uczucie napięcia wewnętrznego * działanie antyoksydacyjne, czyli usuwające wolne rodniki przyczyniające się do zapadania na choroby cywilizacyjne oraz słabe afrodyzjakalne * właściwości antyreumatyczne > Przeprowadzone badania wykazały [...]
[...] temperatury ciała, ogólne zmniejszenie tempa metabolizmu to warunki idealne do naprawienia, powstałych w ciagu dnia uszkodzeń w organizmie, wywołanych m.in. przez wolne rodniki (nie zapominaj, !e trening to szczególnie dogodne warunki dla powstawania zastepów wolnych rodników). W tym czasie ma miejsce podniesiona produkcja białek [...]
[...] prawie niewykrywalne. Przypuszcza się, że właśnie to może być przyczyną bezsenności często spotykanej w podeszłym wieku. Ponieważ melatonina potrafi również unieczynniać wolne rodniki, niektórzy badacze widzą w tym przyczynę wielu schorzeń, których częstość wzrasta z wiekiem, np. raka czy choroby wieńcowej. ludzie najczęściej nie zdają sobie [...]
[...] a przy okazji wielu szkodliwych toksyn. Flawonoidy w karczochu nie tylko korzystnie wpływają na wątrobę, ale są także silnymi antyoksydantami, które skutecznie zwalczają wolne rodniki, a przez to opóźniają procesy starzenia i zmniejszają ryzyko wystąpienia nowotworów. Nie pozostaje więc wiele więcej, niż idąc w ślad za Włochami czy [...]